Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden huurder

Inschrijving
Inschrijven als woningzoekende bedraagd éénmalig €9,95 (inclusief 21% btw). Via e-mail houden wij je op de hoogte van ons aanbod. 

Kosten bij aanvaarding van een huurruimte
Bij elke publicatie van een kamer of huurwoning op onze website ben je ons geen bemiddelingskosten verschuldigd.

Bemiddelingsvergoeding voor het vinden van huurruimte bij andere aanbieders V.I.P. huurpakket. 
Wij bemiddelen voor de bij ons ingeschreven huurders ook voor plaatsing in kamers, appartementen of huurwoningen die niet bij BM Vastgoed in beheer zijn en niet op de website van BM Vastgoed worden geadverteerd. Vind je door onze bemiddeling een huurruimte die bij jou past bij een andere aanbieder dan betaal je een bemiddelingsvergoeding die gelijk is aan één maandhuur van de huurprijs van het gehuurde te vermeerderen met 21% btw. Wanneer je wenst dat wij jou woning aanbod presenteren en buiten ons bestand opzoek gaan naar geschikt aanbod, meld je dan aan voor het V.I.P. Huurpakket. In dat geval bemiddelen wij voor jou als huurder en niet voor de verhuurder van het gehuurde. 

Bezichtigingstour
Je kan bij ons een bezichtigingstour boeken. Deze bezichtigingstour in bedoeld om kennis te maken met de stad waar je wilt gaan wonen. Tijdens de bezichtigingstour worden er ook kamers of huurwoningen bezichtigd die voldoen aan jouw wensen. Dit kunnen kamers / huurwoningen zijn die BM Vastgoed beheert maar ook kamers / huurwoningen die BM Vastgoed niet beheert. De kosten van het bezichtigingstour pakket zijn gelijk aan één maandhuur (met een minimum van €500,00) van het gehuurde te vermeerderen met 21% btw. 

BM Vastgoedlidmaatschap
Bij het huren van een onzelfstandige woonruimte ga je een lidmaatschap aan van BM Vastgoed. In dit lidmaatschap zit o.a. inbegrepen:
- WA verzekering
- Vraagbaak gedurende de huurperiode 
- Sleutelverzekering 
- Conflict bemiddeling tussen medebewoners / verhuurder

Het lidmaatschap bedraagt €9,95 per maand exclusief 21% btw. De duur van de lidmaatschap is gelijk aan de huurperiode. Na de huurperiode kan je het lidmaatschap opzeggen door een email te sturen naar contact@bmvastgoed.nl. De kosten van het BM Vastgoed lidmaatschap wordt per kwartaal gefactureerd. 

Meer details over de tarieven bij kamerverhuur via BM Vastgoed
Doorschuiven naar een andere kamer in hetzelfde huis kost €75,- exclusief 21% btw administratiekosten voor een nieuw huurcontract / doorschuifcontract.

Tijdelijk onderverhuren van jouw kamer na toestemming eigenaar kost €120,- exclusief 21% btw voor registratie, het opstellen en laten tekenen van het onderhuurcontract; je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de huurbetaling.

Eenmalige applicatiekosten 

De verhuurorganisatie of verhuurder, die de woonruimte beheert, maakt gebruik van de KKVV applicatie. Zie voor meer informatie: www.kkvv.nl. KKVV is een registratiesysteem om onder meer de brandveiligheid te controleren in de woning. Deze applicatie beschikt, naast de module brandveiligheid, over andere belangrijke functies om het woongenot van de huurder te vergroten. Denk hierbij aan een klachtenregistratiesysteem, een systeem van oplevering woonruimte, een huurregistratiesysteem en een informatieblok.

Aan het gebruik van deze applicatie zijn kosten verbonden voor zowel verhuurder als huurder. De kosten voor de huurder worden door Boom & Meijer Vastgoed B.V. voldaan aan de eigenaar van de KKVV applicatie. Boom & Meijer Vastgoed B.V. brengt deze kosten (éénmalig) in rekening bij de huurder bij het ondertekenen van een huurovereenkomst. 

Bij het ondertekenen van de huurovereenkomst wordt de werking van de KKVV applicatie uitgelegd. Boom & Meijer Vastgoed B.V. zorgt ervoor dat uw gegevens in het KKVV systeem worden geregistreerd en legt u de werking van de andere functies van het systeem uit. Ook beschikt Boom & Meijer Vastgoed B.V. over een telefonische helpdesk om vragen van de huurder m.b.t. de KKVV applicatie te beantwoorden, gedurende de huurperiode. De totale kosten voor deze werkzaamheden en de kosten voor het gebruik van de KKVV applicatie bedragen € 140,- exclusief 21% btw en worden hieronder gespecificeerd.

Applicatiekosten van het KKVV registratiesysteem (door Boom & Meijer Vastgoed B.V. te voldoen aan de eigenaar van de applicatie):  

-          Dit zijn de kosten om gebruik te kunnen maken van de KKVV applicatie

-          Kosten om het principe van brandveiligheid uit te leggen

-          Kosten om de werking van de KKVV applicatie toe te lichten; hieronder vallen onder meer de functies  
    brandveiligheid, klachtenregistratie, opleveringsniveau woonruimte, alsmede de mogelijkheid om  
    wachtwoorden en gegevens te wijzigen

-          Kosten verstrekken voorlichtingsmateriaal.                                                                                

De KKVV app wordt gedownload bij het ondertekenen van de huurovereenkomst.

Huurder verplicht zich om mee te werken aan het gebruik van de KKVV app. Indien blijkt dat een huurder, ná beëindiging van de huurovereenkomst, niet alle noodzakelijke registraties heeft uitgevoerd (eigen woonruimte en brandveiligheid), wordt €50,00 ingehouden op de retourbetaling van de betaalde borgsom. 

Administratiekosten:

De éénmalige administratiekosten bedragen €25,00 exclusief 21% btw en zijn bedoeld voor kantoor/locatie kosten, het verwerken van de persoonsgegevens, het beheer van de waarborgsom (indien van toepassing), het opstellen van de huurovereenkomst en inspectierapport. 

BM Vastgoed